Selamat kembali ke sekolah ..

Assalamualaikum..
selamat pagi uolls. dua januari dua ribu tiga belas. hari kedua untuk tahun yang baru. buat masa sekarang perjalanan hidup as dalam 2013 masih baik dan berharap sentiasa baik sehingga hujung tahun. Amin..

pagi pagi neh as suka tengok Malaysia Hari Ini. cerita tentang kanak kanak tahun satu di KL yang baru mula sesi persekolah di sekolah rendah. Selamat Bersekolah adik adik. Belajar rajin rajin sampai berjaya yew . AMIN..

kalau di Kedah, dah masuk hari kedua untuk pelajar pelajar sekolah. mungkin masih ada ibu bapa yang masih kena tunggu di luar kelas memastikan anak diowang dalam keadaan baik dan boleh menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru..

comel comel jew tengok budak budak tahun satu neh kan. bertudung , berbaju kurung yang masih lagi baru. beg baru . haha rasa teringin pulak nak masuk zaman sekolah . sebab boleh dapat semua benda baru. 

pejam celik pejam celik dah lima tahun as tinggaklan zaman sekolah. macam macam kenangan yang tak boleh dilupakan. semua nye manis manis nye macam gula. zaman sekolah lah yang paling seronok. zaman yang paling seronok berada disekolah.

zaman sekolah rendah dulu

banyak perkara yang as tak ingat macam mana as lalui keadaan di tahun satu. rasanya semua baik baik tak perlu mak dengan abah tunggu dekat luar kelas. yang as ingat dan paling best. disekolah as dulu kalau time hujan mesti sekolah banjir. lagi lagi dekat kelas as. air banjir masuk dalam kelas. pergi sekolah pakai selipar jew. memang seronok sambil belajar boleh main air.  hehe. 
enam tahun berada disekolah rendah. dari tahu satu sampai tahun enam. masa tahun enam as jadi pengawas pusat sumber. best sebab boleh pergi jaga dalam pusat sumber.

zaman sekolah menengah .

zaman mula meningkat dewasa. zaman kegemilangan lah orang cakap. dah naik pangkat sikit as jadi pengawas sekolah. seronok sangat bila time buat sport check. betul tak ejaan nye?  lantak lah janji korang paham kan. masa sekolah menengah jugak lah as diberi tanggungjawab untuk jadi ketua kadet polis wanita sekolah. ketua platun yang sangat garang uh. sampai anak anak buah takut lah dengan as. macam lawak lah pulak. haha.. dengan semangat dan usaha nak berjaya as dengan kawan kawan seperjuangan berusaha sebaik mungkin untuk jadikan Pasukan Kadet Polis Wanita sekolah as antara yang pertama terbaik dalam kawad kaki di sekolah.  ternyata usaha kami tak sia sia. 

zaman sekolah menegah jugak lah orang cakap baru nak gatal gatal. gedik gedik bercinta monyet lah katakan. bila teringat balik zaman bercinta monyet dulu. kelakar gile.. bercinta zaman dulu mampu bertahan sampai lima tahun oo.. lama kan dulu tak pandai lagi nak curang curang gitu. setia apada yang satu. hahah

pada adik adik yang baru melangkah ke azam persekolahan, jadikan zaman sekolah adalah zaman kita nak mula mengenal ilmu . jangan sia siakan zaman sekolah yew adik. no cinta cinta monyet tau ! good luck adik adik ku. semoga anda bakal menjadi pewaris bangsa yang berguna. Amin... =)

XOXO =D

No comments: