| Getaq satu badan.. Penyakit merebak atau sindrom ?

Assalamualaikum..

Selamat pagi dan selamat menjalani ibadah puasa untuk Ramadhan yang ke 16 hari ini .. semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini..berbalik kepada tajuk entry diatas..

Getaq satu badan .. Penyakit merebak atau sindrom ?

penyakit ini pernah dialami oleh semua orang..tak kira yang muda atau tua... semua orang pernah mengalami sindrom ini.. tadi cakap penyakit neh sindrom pulak mana satu neh.. arrghh tak kuasa nak melayan kau nok .. *tertiba kan... sebenarnya sindrom dan penyakit "getaq satu badan" nih termasuk dalam kedua-dua kategori ini... huiisshhh sangat berbahaya tuh...

 gambar ehsan dari pok cik google...


semua orang akan mengalami keadaan "getaq satu badan" bila hari nak mengambil result exam semakin hampir.. betol kan?? segala benda buat tak menjadi.. angin kus kus mulalah datang, angin nuh laa, angin neh laa, datang bertubi tubi mendampingi diri kita yang semakin takut nak melihat result sama ada GEMPAK ataupun HAMPEH.. 

penyakit ini dah berjangkit dengan diri as.. aahhh tidak !! rasa yang memang kalau boleh tanak rasa langsung.. kadang kadang nak cuba coolkan diri, jalan lenggang lenggok bagai sambil buat muka ex student yang datang nak ambik result final yag konfon gempak gila.. alaahh ambik result jew pon kan.. bukan nak pergi berperang... tapi huiisshhh bila dah sampai dekat kolej or sekolah lagi lah asa jantung nak luruh... terus asa nak pergi toilet buang air.. then duduk lama lama dalam toilet kononnya dapat rilexkan diri dengan menghidu bau tandas yang harum tuh... *emm harumnye toilet kuh...

tudia lah orang cakap lain kali masa exam buat betol betol.. buat persediaan nak ambik exam macam nak pergi berperang... tade lah nak dapat penyakit "getaq satu badan" bila result dan keluar... bukan ape bila terpikir bapak dan kakak dirumah yang sedang menunggu dengan muka garang tahap kem komanden masa dekat plkn dulu.. mula lah takut dan terpikir alasan apa yang nak kelentong kalau result hampeh...

result untuk final semester dekat kolej komuniti bakal diumumkan hari ini... huhuh berapa laa kan result yang dapat neh.. boleh tersenarai ke tidak dalam senarai dekan... cukup kew tak pointer nak sambung untuk diploma... hhahha mesti korang pelik kan nape dah umur tua tua neh baru nak sambung diploma... nak buat macam mana kan dah rezeki masa umur dah tua baru terpikir nak belajar baru terpikir nak usaha bersungguh sungguh supaya dapat semua yang korang dapat.. tape lah yang penting semangat nak belajar tuh masih ada...

apa apa pon result yang keluar hari ini... as redha aje.. benda dah buat dan result dah keluar bukan nye boleh masuk exam buat lain kan... wish me luck uolls !!

1 comment:

Aaizaatt Bin Azhar said...

Nah.. http://zaatboy.blogspot.com/p/tutorial-letak-like-facebook-dalam.html